minsta mönsterdjup vinterdäck

Mönsterdjup – Transportstyrelsen

Under perioden 1 december–31 mars då du ska använda vinterdäck, ska däcken ha ett mönsterdjup på minst 3 eller 5 millimeter, se tabellen nedan: Fordonstyp:

Vinterdäck – Transportstyrelsen

När det är eller befaras bli vinterväglag behöver vi i Sverige använda vinterdäck eller dubbdäck. Här får du veta vad som gäller för vinterdäck och dubbdäck för …

Mönsterdjup

Man rekommenderar dock ett mönsterdjup på 5 millimeter eller mer på vinterdäck för att få bästa grepp. Mönsterdjup på nya däck? En vanlig fråga är vad det är för mönsterdjup …

Mönsterdjup på däcken » Vinterdäck och sommardäck

Sommardäck – Lag på minsta mönsterdjup är 1,6 millimeter. Rekommenderat minsta mönsterdjup är 3mm. Vinterdäck – Lag på minsta mönsterdjup är 3 millimeter.

Mönsterdjup – Vinterdäck datum 2018 – …

För vinterdäck gäller minsta tillåtna mönsterdjup på 3 mm och för sommardäck gäller minst 1,6 mm. Hur mäter man mönsterdjup? Svaret på denna fråga är att man kan göra det på olika sätt och det är ganska enkelt faktiskt. Man behöver dock något att mäta med och för detta finns ett särskilt verktyg, mönsterdjupsmätaren.

Vinterdäck Mönsterdjup | Om vinterdäck och mönsterdjup

Varför har man mönsterdjup på vinterdäck? Mönsterdjupet på vinterdäck är till för att däcken skall få grepp på underlaget och även hantera vattenplaning. Eftersom mönsterdjupet utgör den direkta kontaktytan mot underlaget så är det främst av säkerhetsskäl som man bör ha tillräckliga mönsterdjup.

Hur kollar jag mönsterdjupet på däcken? | Bilprovningen

Det är lag på att vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på minst 3 mm och sommardäck 1,6 mm. Bilprovningen kontrollerar att däcken har minst 1,6 mm i mönsterdjup. Detta gäller däck till personbil, lätt lastbil eller buss med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.

Däck mönsterdjup, allt om mönsterdjup på dina däck | …

Sommardäckens minsta mönsterdjup är 1,6mm. Dock rekommenderas mönsterdjup med 3mm på sommardäck. Vinterdäckens minsta tillåtna mönsterdjup är 3mm, (rekommenderade måttet 5mm). Ett nytt däck har ett däck mönsterdjup på 8-9mm vilket även är det rekommenderade däck mönsterdjupet för att få bästa grepp hos vägbanan.

Mönsterdjup – Däck – Konsumentupplysning – NTF

Mönsterdjup för vinterdäck. Säkerhetsrekommendationen är minst 5 mm för vinterdäck. Vinterdäck som ska fungera vid våta, slaskiga eller snöiga förhållanden och samtidigt kunna ge bra friktion på is måste ha ett djupt mönsterdjup. När mönsterdjupet blir mindre än 5 mm minskar däckets förmåga att leda bort slask och få grepp på is.

Bilfrågan: Skäl för minskat mönsterdjup? | Vi Bilägare

De som använder M+S däck året runt och kör med det minsta Där kan man hitta dubbfria vinterdäck som säkert har 3 mm mönsterdjup kvar för mindre än

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *